Σπύρος Κοτλίτσας - Βιογραφικό Σημείωμα

Σπύρος Κοτλίτσας

Γεννήθηκε στο Ανθοχώρι, ορεινό χωριό του Νομού Καρδίτσας, όπου και διδάχτηκε τα πρώτα γράμματα.

Τελείωσε τις εξατάξιες γυμνασιακές του σπουδές εις το α’ Λύκειον αρρένων (κλασσικόν τμήμα) της πόλης της Καρδίτσας.
Συνέχισε και επεράτωσε με επιτυχία (αριστούχος), τις σπουδές του, στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το έτος 1974 και επέκεινα ασκεί συνεχή μαχόμενη δικηγορία σε όλα τα δικαστήρια της χώρας με επαρκή γνώση όλων των θεμάτων της γενικής δικηγορίας αλλά με πλήρη και απόλυτο εξειδίκευση στα θέματα τις Ιδιωτικής Ασφάλισης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με περισσότερη ανάδειξη και υπηρέτηση των τροχαίων ατυχημάτων, κυρίως θανατηφόρων και βαρέων σωματικών βλαβών.

Επί μίαν συναπτήν 25ετίαν (1977 έως το 2002) συνεργάσθηκε, ως αποκλειστικός νομικός σύμβουλος και μαχόμενος δικηγόρος των ακροατηρίων ολοκλήρου σχεδόν της χώρας, με τις ασφαλιστικές εταιρείες׃ DAS HELLAS (Ασφάλεια Νομικής Προστασίας), ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ A.E, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Α.Ε, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε, ΠΕΡΛ-ΑΘΗΝΑΙΟΣ Α.Ε και άλλες μικρότερης εμβέλειας.

Έκτοτε (από το 2002) έταξε τις νομικές, προσωπικές και τις ανθρώπινες υπηρεσίες του εις τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων (θανατηφόρα ατυχήματα, βαρειές αναπηρίες, σημαντικές υλικές ζημίες κ.λ.π) καθότι, μέσα από την μακροχρόνιο θητεία του και εμπειρία, κοντά στο τροχαίο ατύχημα, διαπίστωσε την παντελή απαξίωση, τον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και την κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική καταστροφή, που υφίσταται, κάθε ανθρώπινο θύμα, ύστερα, από ένα τροχαίο ατύχημα.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, κάθε θύμα τροχαίου ατυχήματος έχει την ανάγκη από έναν ισχυρό νομικό παραστάτη με μεγάλη εμπειρία και περίσσευμα ανθρωπιάς.

Επίσης ασχολήθηκε και ασχολείται με τις διεκδικούμενες αποζημιώσεις εκάστου ασφαλισμένου, από την υπόχρεο ασφαλιστική εταιρεία, για τις ζημίες πυρός, κλοπής, πλημμύρας και άλλων ασφαλιστικών κινδύνων, καθότι και στον κλάδο αυτόν, οι εκάστοτε ζημιωθέντες- ασφαλισμένοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διεκπεραιώσεως, εκκαθαρίσεως και καταβολής σ’ αυτούς, των νομίμων αποζημιώσεων των.

Υπήρξε πάντοτε οραματιστής της συλλογικής νομικής υπηρεσίας του εκάστοτε εντολέως- πελάτου και φανατικός θιασώτης της προσφοράς εξειδικευομένων υπηρεσιών, προς αυτόν, πράγμα αδύνατον να προσφερθεί επαρκώς σ’ όλους τους τομείς, από τον μεμονωμένο επαγγελματία δικηγόρο.

Προς το σκοπό αυτό ίδρυσε, από το έτος 1994 και επέκεινα τη δικηγορική εταιρεία, υπό την επωνυμία «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΛΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» και υπό το διακριτικό τίτλο «ΛΥΣΙΑΣ».

Μέσα, από την ανωτέρω νομική εταιρική ομάδα, με τις εξειδικευμένες, επί μέρους νομικές γνώσεις υπηρετούνται, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όλα τα προβλήματα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας.

Είναι πρόεδρος, διαχειριστής και εκπρόσωπος της ανωτέρω δικηγορικής εταιρείας και φανατικός υποστηρικτής του δικαίου εκάστου θύματος τροχαίου ατυχήματος, καθώς και εκάστου αδικουμένου συνανθρώπου μας, δικαιούχου οποιασδήποτε ασφαλιστικής αποζημιώσεως.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Νομικών Αυτοκινητικού Δικαίου Βορείου Ελλάδος (ΕΝΑΔΙΑΒΕ).

Στους αμέσους στόχους του είναι η ανάπτυξη της δικηγορικής εταιρείας, πέραν της Ελληνικής επικρατείας, όπου είναι σήμερα ανεπτυγμένη και σ’ όλες τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και στη συνέχεια σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΛΥΣΙΑΣ - Σπύρος Κοτλίτσας & Συνεργάτες
Πανελλαδική δικηγορική εταιρεία ατυχημάτων

ΕΔΡΑ: 26ης Οκτωβρίου 14, T.Κ.: 54627, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 545329, 2310 535288, 2310 527278
Fax: 2310 500266

ΥΠ/ΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κων. Καραμανλή 66Β, Καλαμαριά, Τηλ: 2310 805544

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ: Κων. Κανάρη, 9 Κολωνάκι
Τηλ: 210 3387050